Sødmælk + æblemost = æbleost

Hold nu op, hvor var der mange mennesker på Tangkrogen i Århus lørdag eftermiddag. Jeg tror da nok, man kan kalde den nye Food Festival for en kæmpe succes – forhåbentlig bliver det en tilbagevendende begivenhed i Festugen fremover.

Mylderet af mennesker betød så også, at man skulle væbne sig med stor tålmodighed (hvilket jeg har meget svært ved). Da jeg var på festivalpladsen først på eftermiddagen, var der meeeeeget lange køer ved rigtig mange stande og ved samtlige madboder. En anden gang vil jeg besøge festivalen fredag eller sidst på dagen i håb om, at der så er bedre plads ved boderne.

Et smugkig ind i Arlas udviklingskøkken. Foto: Inge Hald

Overalt på festivalpladsen kunne man købe og smage på gode danske specialiteter og råvarer, som allerede findes på markedet. Men i et telt blev der budt på smagsprøver på et helt nyt produkt, som måske – måske ikke – ender på hylderne i supermarkedet en dag. Her fik man et smugkig ind i Arlas udviklingskøkken.

Æbleosten i rå udgave. Foto: Inge Hald

Arlas produktudviklere har eksperimenteret med økologisk sødmælk og friskpresset æblemost. Det foreløbige resultat er en æbleost, som gæsterne på Food Festival kunne smage i både en rå og en smørstegt version.

Æbleosten steges i smør. Foto: Inge Hald

Den rå æbleost var ingen stor smagsoplevelse, men stegt i smør og serveret med æblesirup og ristede hasselnødder forvandlede osten sig til en rigtig lækkerbidsken.

Stegt æbleost serveret med æblesirup og ristede hasselnødder. Foto: Inge Hald

Vallen fra æbleostproduktionen blev brugt i tre forskellige drikke – en rød, en gul og en grøn. Foruden valle indeholdt den røde drik rødbede, tranebær, brombær og valnødder. Den grønne var tilsat æble og spinat, mens den gule fik smag af gulerod, havtorn og abrikos.

Rød valledrik. Foto: Inge Hald

Jeg fik en lille shot af både den røde og den grønne drik – begge smagte overraskende godt. Friskt og læskende. Alle tre varianter er tænkt som drikke, man nyder til mad.

Et spændende kig ind i Arlas ellers hemmelige verden, hvor der eksperimenteres med nye smage og nye produkter.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *