Snack-mandler med ingefærhonning

Alt for sjældent oplever man, at grafisk udtryk og indhold går op i en højere enhed inden for madvarer. Selvfølgelig er indholdet det vigtigste. Madvaren skal smage godt og ingredienserne skal være af ordentlig kvalitet. Men mange fødevareproducenter – ikke mindst de mindre – glemmer, hvor meget et lækkert og gennemtænkt design betyder for vores totale oplevelse af produktet.

En af dem, der virkelig har forstået at kæle for både indhold og design, er den lille østjyske honningproducent HELT. Jeg blev totalt forelsket i deres smukke etiketter ved første blik. Og den gennemførte designstil fortsætter  på deres website. Så tommelfingeren op herfra til HELT for at pakke deres produkter rigtig flot og indbydende ind.

Gider man lige have sådan et glas stående fremme i køkkenet. Ja! Pynter det på morgenbordet. Jep! Har man lyst til at forære det væk som værtindegave. Det tror jeg nok!

HELT honning - lækkert design og lækkert indhold. Foto: Inge Hald

HELT honning – lækkert design og lækkert indhold. Foto: Inge Hald

Smagsoplevelsen i HELTs honninger er også en rigtig god. Jeg har indtil videre smagt på firmaets varianter med kanel, tranebær, havtorn og ingefær, og jeg havde lyst til at købe dem alle. Men den pænt høje pris (75 kr. for  200 gram) og mit trods alt beskedne honningforbrug fik mig til at nøjes med at købe en enkelt variant, nemlig den med ingefær. Ingefær er en af mine yndlingssmage, og smagen af ingefær er både tydelig og meget velafbalanceret i HELT honningen.

Foto: Inge Hald

Foto: Inge Hald

Honningen med ingefær smager dejligt på for eksempel en grovbolle, og mon ikke også den vil gøre sig godt i forskellige dressinger. Jeg har en del mandler liggende, så jeg brugte den i første omgang til en lille portion honningristede snack-mandler. De blev meget vellykkede, selv om der kun var en lillebitte antydning af ingefærsmag tilbage efter turen på panden.

Lækre honningristede mandler med et lille twist af ingefær. Foto: Inge Hald

Lækre honningristede mandler med et lille twist af ingefær. Foto: Inge Hald

Snack-mandler med ingefærhonning

1 håndfuld økologiske mandler (med skal)

cirka ½ tsk HELT honning med ingefær

lidt salt

Sådan gør du: 

Rist mandlerne (med skal) på en tør pande. Vend dem jævnligt, så de ikke brænder på. Når mandlerne begynder at give lyd fra sig på panden, tilsætter du honningen. Vend mandlerne godt rundt i honningen, mens den smelter, så alle mandler dækkes af honning. Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir og drys en lille smule salt henover dem. Køl dem lidt af og nyd dem.

HELT honning fås i mange smagsvarianter. Foto: Inge Hald

HELT honning fås i mange smagsvarianter. Foto: Inge Hald

HELT – kærlighed og honning

HELT honning har base på Djursland, og bag virksomheden står englænderen Anthony Lee. Han flyttede til Danmark, fordi han havde forelsket sig i en dansk kvinde, men da han ikke kunne tale dansk, var det svært for ham at finde et arbejde. Et pludseligt indfald fik ham til at se biavl som en erhvervsmulighed – det kræver jo heller ikke særlige sprogkundskaber at omgås bier.

Efter at have arbejdet for en stor biavls-virksomhed i nogle år, valgte han at starte egen virksomhed. I dag fremstiller HELT honning i små partier fra forskellige steder i Danmark. På alle glas står der skrevet i håndskrift, hvor honningen kommer fra. Honningen i min ingefærversion er for eksempel indsamlet af bier omkring Thorsager.

Denne honning er indsamlet i Thorsager. Foto: Inge Hald

Denne honning er indsamlet i Thorsager. Foto: Inge Hald

HELTs produkter fås både som rene honningvarianter og tilsat smag – for eksempel lakrids, kanel, hindbær, kakao, chili, tranebær, havtorn og ingefær.

Og hvordan gik det så med Anthonys forelskelse? Jo, han giftede sig for nylig med sin danske kæreste, og de bor nu på Djursland med deres to små døtre.

 

7 kommentarer til Snack-mandler med ingefærhonning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *