Smagfuld shopping i Århus og Ålborg

Denne weekend har budt på hele to madmarkeder og besøg i en fantastisk delikatessebutik. Fredag besøgte jeg MAD messen i Ridehuset i Århus, hvor man kunne smage og købe danske specialiteter i høj kvalitet fra omkring 30 producenter fra hele Danmark.

Lone Hedegaard fra Gothenborg gårdbutik med sin chili sauce på MAD messen i Århus.                       Foto: Inge Hald

Dagen efter stod der Ålborg på programmet. Min veninde Helene, der bor i Nørresundby, har flere gange fortalt om Fødevaremarked i Nordkraft, hvor mindre nordjyske producenter af pølser, mel, ost, marmelade, chokolade, æblemost m.m. sælger deres varer. Og lørdag tog hun mig så med til Nordkraft.

Jens Corneliussen fra Frugthaven i St. Brøndum deler smagsprøver ud på sin friskpressede æblemost på Fødevaremarked i Nordkraft. Foto: Inge Hald

Markedet bød på mange gode smagsoplevelser og tilbud, præsenteret i rå og charmerende omgivelser i Kedelhallen i Nordkraft. Jeg fik snakket med blandt andre Annette og Henrik Sørensen fra Bondegårdshyben, som laver en række produkter med hyben og andre slags bær og frugt, heriblandt en blommemarmelade, jeg tidligere har omtalt her på bloggen.

Annette og Henrik Sørensen fra Bondegårdshyben på Fødevaremarked i Nordkraft. Foto: Inge Hald

Senere lørdag gik turen til Penny Lane i Ålborg. En kombineret delikatesseforretning, konditori og café med et kæmpe udvalg af de bedste danske specialiteter fra hele landet + et større udvalg af Penny Lanes egne hjemmelavede delikatesser og kager, som man enten kan købe med hjem eller nyde i cafeen.

Og så har de oven i købet en butik med second hand tøj til kvinder i baglokalet, så man også kan få tilfredstillet tøj-shoppegenet 🙂

Penny Lane i Ålborg. Foto: Inge Hald

En fuldstændig forrygende butik/café med en hjemlig og uhøjtidelig atmosfære. Fra nu af er Penny Lane et must, når jeg er i Ålborg.

Penny Lane i Ålborg. Foto: Inge Hald

Alt i alt en skøn weekend med gode smagsoplevelser i både Århus og Ålborg. Jeg fik købt flere spændende danske specialiteter med hjem fra både MAD messen, Fødevaremarked Nordkraft og Penny Lane. Dem kan du læse mere om her på bloggen i de kommende måneder.

Weekendens høst af danske specialiteter. Foto: Inge Hald

2 kommentarer til Smagfuld shopping i Århus og Ålborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *