Pift maden op med rødløgsrelish

Sig goddag til en af mine nye bedste venner i køkkenet: Rødløgsrelish fra Meyers.

Når man (læs: jeg) nu ikke er så god til at få syltet hverken frugt eller grøntsager, er det jo godt, at Meyers kan gøre arbejdet ordentligt for én. Og med ordentligt mener jeg, at denne rødløgsrelish er fyldt med gode råvarer – ikke med en masse mystiske tilsætningsstoffer.

Foto: Inge Hald

Meyers rødløgsrelish smager virkelig skønt med en god balance af sødme og syrlighed. Den er perfekt som tilbehør til kødretter, postejer og i sandwich. Eller sammen med fx stegte sild på godt rugbrød. Den kan også røres i creme fraiche, græsk yoghurt eller mayonnaise, ligesom den kan bruges til at justere smagen i wokmad og mørke saucer.

Rødløgsrelish i selskab med kold kylling og en salat af grønt, frugt og perler fra Skærtoft Mølle. Foto: Inge Hald

Producenten – Claus Meyer – behøver vist ingen lang præsentation. Han kalder sig selv gastronomisk iværksætter og har en baggrund som cand. merc. international (Sprøk) fra Handelshøjskolen i København.

Men det var som tv-kok i Meyers Køkken på DR1 i 1991-1999 han blev kendt i den danske befolkning. Siden har han kæmpet en brav kamp for at højne dansk madkultur – blandt andet som initiativtager til Ny Nordisk Køkken Symposium i 2004, hvor manifestet til det nye nordiske køkken blev født.

Claus Meyer er i dag ejer/medejer af en lang række madvirksomheder:

Meyers Køkken, Meyers Deli, Meyers Madhus, Meyerfood, Meyers Bageri, Nordhavn Eddikebryggeri, Consulting, Meyer Kantiner, Norra Mosshult, Frugt fra Lilleø, Chokolade Compagniet, Noma, Hotel Saxkjøbing, Restaurant RADIO og Grupe & Meyer.

2 kommentarer til Pift maden op med rødløgsrelish

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *