Pesto af Christiansøpersille, forårsløg og solsikkekerner

Min altan har leveret masser af krydderurter i år. I særdeleshed persille i en særlig Christiansø-variant, som jeg selv har importeret som frø fra øen i Østersøen. Christiansøpersillen er en glatbladet persille, der gror vildt på Christiansø. Den smager virkelig godt – anderledes og mildere end både almindelig bredbladet persille og kruspersille.

Den særlige Christiansø-persille gror vildt på Christiansø.

Den særlige Christiansøpersille gror vildt på Christiansø – og i potte på min altan.

Jeg kan ikke nå at bruge al Christiansøpersillen som drys på maden. Derfor var det en kærkommen inspiration, da kokken Gorm Wiswew forleden lavede persillepesto i Go’ Morgen Danmark. Gorms opskrift kan du finde her

I min persillepesto-variant har jeg skiftet hvidløg ud med forårsløg og brugt koldpresset rapskimolie (Bornholmsk, selvfølgelig) i stedet for olivenolie.

Lækker persillepesto med forårsløg og solsikkekerner.

Dejlig pesto af Christiansøpersille, forårsløg og solsikkekerner.

 

Pesto af Christiansøpersille, forårsløg og solsikkekerner

 

Du skal bruge:

1 stort bundt Christiansøpersille (eller bredbladet persille)

1 forårsløg

Revet skal fra en halv økologisk citron

1 stor håndfuld økologiske solsikkekerner

2 til 3 dl koldpresset rapskimolie

1 stor håndfuld revet parmesan

 

Sådan gør du:

Rist solsikkekernerne på en tør pande, indtil de tager lidt farve. Skær et rengjort forårsløg i mindre stykker (både den hvide og den grønne del). Put persillen i en skål og hæld de øvrige ingredienser over. Brug en stavblender til at køre pestoen så ensartet, som du ønsker den. (Eller brug en blender). Opbevar pestoen i et skoldet glas.

Laver du en stor portion pesto, kan du fryse den ned i mindre portioner. Pestoen kan holde sig på køl i flere uger hvis du sørger for, at den altid har et tyndt lag olie på overfladen.

Persillepestoen smager skønt i en portion bagte rodfrugter, som serveres sammen med kød eller fisk. Pestoen er også god vendt i pasta eller i en portion rå, tyndstrimlet squash.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *