Pesto af Christiansøpersille, forårsløg og solsikkekerner
Min altan har leveret masser af krydderurter i år. I særdeleshed persille i en særlig Christiansø-variant, som jeg selv har importeret som frø fra øen i Østersøen. Christiansøpersillen er en glatbladet persille, der gror vildt på Christiansø. Den smager virkelig godt – anderledes og mildere end både almindelig bredbladet persille og kruspersille.
Jeg kan ikke nå at bruge al Christiansøpersillen som drys på maden. Derfor var det en kærkommen inspiration, da kokken Gorm Wiswew forleden lavede persillepesto i Go’ Morgen Danmark. Gorms opskrift kan du finde her
I min persillepesto-variant har jeg skiftet hvidløg ud med forårsløg og brugt koldpresset rapskimolie (Bornholmsk, selvfølgelig) i stedet for olivenolie.
Pesto af Christiansøpersille, forårsløg og solsikkekerner
Du skal bruge:
1 stort bundt Christiansøpersille (eller bredbladet persille)
1 forårsløg
Revet skal fra en halv økologisk citron
1 stor håndfuld økologiske solsikkekerner
2 til 3 dl koldpresset rapskimolie
1 stor håndfuld revet parmesan
Sådan gør du:
Rist solsikkekernerne på en tør pande, indtil de tager lidt farve. Skær et rengjort forårsløg i mindre stykker (både den hvide og den grønne del). Put persillen i en skål og hæld de øvrige ingredienser over. Brug en stavblender til at køre pestoen så ensartet, som du ønsker den. (Eller brug en blender). Opbevar pestoen i et skoldet glas.
Laver du en stor portion pesto, kan du fryse den ned i mindre portioner. Pestoen kan holde sig på køl i flere uger hvis du sørger for, at den altid har et tyndt lag olie på overfladen.
Persillepestoen smager skønt i en portion bagte rodfrugter, som serveres sammen med kød eller fisk. Pestoen er også god vendt i pasta eller i en portion rå, tyndstrimlet squash.
Skriv et svar