Læskelækker mojito med frisk ingefær og myntebrus sodavand

Wow. Sikke en fantastisk sommer, vi har. Og sikke tørstig man bliver i varmen. Når aftenhyggen og lækkertørsten banker på, er en mojito mit bedste bud på en læskende sommerdrink. Den er oven i købet supernem at lave selv og kræver ikke et stort opbud af specialvarer i barskabet.

Den helt klassiske mojito laves med mynteblade, lime, rørsukker, rom og danskvand. Men jeg har fået smag for at skifte danskvand ud med myntebrus fra Naturfrisk og supplere med frisk ingefær.

Prøv den – den er totalt vanedannende.

Mojito med myntebrus

Til 1 drink skal du bruge:

10-12 friske mynteblade

½ frisk økologisk lime, skåret i både

rørsukker efter smag (jeg bruger cirka 1 teskefuld)

1 skive frisk ingefær (cirka ½ cm tyk) skåret i små tern

masser af knust is

4 cl rom (mørk eller lys efter smag)

iskold myntebrus sodavand (økologisk fra Naturfrisk)

Mojito med naturfrisk myntebrus

Sådan gør du:

Hæld mynteblade, rørsukker, ingefærtern og limebåde et robust drinkglas. Mos massen godt sammen, så du får saften ud af lime, mynte og ingefær.

Fyld glasset cirka 3/4 op med knust is. Hæld rommen i glasset og rør rundt. Fyld op med iskold myntebrus sodavand og server med et sugerør.

Mojito m Naturfrisk myntebrus

Myntebrus er blot én af flere sodavandsvarianter fra Naturfrisk, som kan bruges i en mojito. Du kan også bruge for eksempel hyldebrus eller ginger ale.

Naturfrisk med brus

Naturfrisk-serien, der består af en række økologiske sodavand, safter og juice, laves af Ørbæk Bryggeri på Fyn. Bryggeriet er også kendt for sin store palette af økologiske øl, heriblandt en af mine personlige ølfavoritter: Fynsk Forår

Ørbæk Bryggeri har rødder helt tilbage til 1906 og var ejet af grundlæggerens familie gennem tre generationer. I 1996 blev bryggeriet købt af Niels og Nicolai Rømer, henholdsvis far og søn. De to har en filosofi om, at den bedste smag fås ved at bruge de bedste råvarer – og at de bedste råvarer er økologiske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *