Klar til Food Festival 2012 i Århus

Yes! Så er billetten i hus til en af madskolerne på den store Food Festival 2012, der løber af stabelen fra den 7.-9. september i Århus. Festivalens program er superspændende, så det er en af de begivenheder, jeg glæder mig til.

Foto: Inge Hald

Jeg har meldt mig til en madskole lørdag, hvor Hanne Risgaard fra Skærtoft Mølle sammen med ernæringspecialisten Morten Skærved underviser i, hvordan man bruger polerede korn og hele kerner i madlavningen. Jeg bruger i forvejen flere af Skærtoft Mølles kornprodukter, så det bliver godt at få nogle tips til nye måder at bruge dem på.

Danske specialiteter fra små og store virksomheder

Food Festival 2012 finder sted hen over den sidste weekend i Aarhus Festuge. Her indrettes det smukke strandområde i Tangkrogen til en stor madarena med 13 forskellige områder med hver deres tema og aktiviteter.

Du kan møde en lang række danske fødevareproducenter – både store og små – heriblandt Aalbæk Specialiteter, Naturmælk, Thy Øko Is, Selleberg, Aarstiderne, Tvedemose Svampegartneri, Aarhus Bryghus, Læsø Sydesalt, Lehnsgaard og Skærtoft Mølle.

Arla deltager også med blandt andet sine Unika-oste, heriblandt den nye og meget roste råmælksost, Lykkegaard. Disse gourmetoste kunne man tidligere kun smage i de bedste danske restauranter. I dag kan ostene også købes i Unika Arla-butikken i Torvehallerne i København – og du kan altså smage dem på madfestivalen i Århus. Og jeg lover dig, de er værd at prøve!

Kokke- og madskoler for madører i alle størrelser

Festivalen byder også på en række kokkeskoler og madskoler for både børn og voksne. Og hvis du ligesom jeg vil deltage i en af dem, skal du nok rykke snart. Flere af dem er allerede udsolgt, det gælder blandt andet lakridsmadskolen med Johan Bülow og konditorlandsholdet.

Programmet byder blandt andet på:

– Kokkeskole om weekendkøkkenet med Katrine Klinken

– Kokkeskole om  jomfruhummer med Wassim Hallal

– Kokkeskole med Danmarks repræsentanter ved VM for kokke

– Madskole – tag en bid af Bornholm

– Madskole om sæsonmad med AnneMad

– Madskole om syltning med AnneMad

– Madskole om kager i  børnehøjde

– Madskole om hverdagskøkkenet med Louise Lorang

– Madskole om perler fra Skærtoft Mølle

– Madskole om at skabe magi med ost og vin

– Madskole om gode måltider til efterårsweekender

Læs mere om madskolerne på Food Festival 2012 og køb billetter her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *