Karameller der smelter på tungen

Siden jeg første gang smagte karamellerne fra Karamel Kompagniet, har de stået højt på min liste over yndlingsslik. Karamellerne er bløde, smelter på tungen og får ikke én til at frygte, at der ryger en tandplombe midt i tygningen. De fås i nogle skønne smagsvarianter – mine favoritter er dem med lakrids og chili, men også varianterne med kakao, mokka og Læsø sydesalt er helt forrygende.

Foto: Inge Hald

For mig er det et ekstra plus, at bare synet af de her karameller straks vækker minder om en masse skønne ferier på min yndlingsø, Bornholm. Karamel Kompagniet ligger nemlig midt i Gudhjem, på hjørnet af Brøddegade og Holkavej. Og butikken og karamelkogeriet er et af mine faste stoppesteder på øen.

Foto: Inge Hald

Bag Karamel Kompagniet står ægteparret Anna og Carsten Niberg-Zehngraff. Hun er oprindeligt marketinguddannet, og han er uddannet tømrer. I 2002 valgte de at flytte fra København til hans fødeø, Bornholm, for at få et mere harmonisk familieliv og være tættere på naturen.

Ideen til karamelkogeriet fik Anna en dejlig solskinsdag, hvor hun kørte rundt som landpost på Bornholm. Pludselig fik hun lyst til de hjemmelavede karameller, hun som lille havde smagt hos sin engelske bedstemor. Gennem kusiner og fætre fik hun fremskaffet bedstemoderens opskrifter, og i 2004 kunne Anna og Carsten åbne deres eget karamelkogeri i Gudhjem.

Karamellerne fra Karamel Kompagniet finder du i specialbutikker over hele landet, men de kan også købes i Anna og Carstens webshop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *