Nej, der er ikke kål i kålpølser

Det er efterhånden mange år siden, jeg blev introduceret til den sønderjyske specialitet kålpølser. Jeg kan ikke huske min første reaktion, da jeg hørte ordet kålpølser. Mon ikke jeg reagerede, som de fleste gør: Pølser med kål i – det lyder sgisme ikke særligt lækkert!

Men der er altså IKKE kål i en kålpølse. Pølsen smager bare rigtig godt sammen med kålretter – for eksempel traditionel sønderjysk grønlangkål eller stuvet hvidkål – men også med broccoli, blomkål eller andre typer kål.

Min favorit-kålpølse kommer fra sønderjyske Højer Pølser. Jeg har købt kålpølser fra andre producenter. Men jeg vender altid tilbage til Højer-udgaven, der har en god og kraftig smag og indeholder hele 88 procent kød.

Kålpølser kan serveres kogte, stegte eller grillede.
Server dem med det tilbehør, du har lyst til – de smager godt sammen med det meste. Foto: Inge Hald

Pølsemagere med passion for smag og god kvalitet

Hvem er så Højer Pølser? Det er en familieejet sønderjysk virksomhed, der drives af brødrene Jan og Gerd Müller. De er fjerde generation pølsemagere, og de nægter at gå på kompromis med kvaliteten. Derfor indeholder alle Højers pølser masser af kød af god kvalitet. Farvestoffer og fyldstoffer er ”no go”. Og pølserne laves uden mel, æg, mælk og soja og kan derfor også spises af folk med glutenallergi og laktoseintolerance.

Gennem årene har Højer Pølser høstet over 200 medaljer for deres gode kvalitet. Virksomheden har også fået et hædersdiplom fra Det Danske gastronomiske Akademi for deres sønderjyske specialiteter.

PS.

Sønderjyder mener, at kålpølser skal serveres kogte. Jeg steger dem nu næsten altid, for jeg kan godt lide en sprød stegeskorpe på pølserne. De er også gode på grillen. Og du behøver altså ikke spise kål til. Kålpølser smager fortrinligt sammen med mange forskellige slags tilbehør.

 

2 kommentarer til Nej, der er ikke kål i kålpølser

  • Sønderjyske kålpølser er de bedste pølser! Jeg har omvendt adskillige, der har nægtet at sætte tænderne i dem, fordi de har troet, at der var kål i dem 🙂

    Er ikke sikker på, at jeg er glad for, at du afslører det manglende indhold af kål. Er bange for, at der ikke er kålpølser nok til vi andre, hvis folk får øjnene op for, hvor gode de er 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *