Hybenchutney giver smag til restemad

For en uges tid siden tog jeg hul på et glas hybenchutney med karry og mandler fra den lille nordjyske producent Bondegårdshyben. Chutney, pickles, relish og andre former for kogt/syltet frugt og grønt er ikke fast tilbehør til min mad. Der er trods alt temmelig meget sukker i den slags. Men med en god chutney i køleskabet er det nemt at give helt enkle retter, en sandwich eller en rugbrødsmad et ekstra pift.

Hybenchutney med karry og mandler. Foto: Inge Hald

Hybenchutney med karry og mandler. Foto: Inge Hald

Hybenchutneyen med karry og mandler bruger jeg især til at give restemad et ekstra smagsløft. På billedet er en rest kold kalvecuvette, toppet med lidt hybenchutney og serveret på hjemmebagt rugbrød, blevet til en hurtig og lækker frokosthapser. Chutneyen smager også skønt som tilbehør til koteletter, kylling eller frikadeller – eller på toppen af en leverpostejmad.

Hybenchutney pifter restemaden op. Foto: Inge Hald

Hybenchutney pifter restemaden op. Foto: Inge Hald

Det er landmandsparret Annette og Henrik Sørensen, der står bag Bondegårdshyben. Deres speciale er produkter af hyben, som dyrkes lokalt, men de laver også forskellige marmelader af danske bær.

Produkterne fra Bondegårdshyben kan købes i gårdbutikker og specialbutikker landet over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *