Blommemarmelade uden ballade

De seneste uger har mine køkkenskabe været tømt for kager, slik og chokolade. Jeg var kommet ind i en dum vane med at skulle guffe et eller andet fra en lidt for spraglet pose, hver gang jeg lavede en kop kaffe eller te i løbet af dagen eller aftenen. Men jeg må jo erkende, at den søde tand kræver sit. Derfor røg der en dansk blommemarmelade i luksusklassen i indkøbsposen, da jeg forleden var ude at handle.

Foto: Inge Hald

Marmeladen er fra den nordjyske marmeladeproducent Bondegårdshyben. Den er lavet af et miks af blommesorterne Czar, Opal og Victoria fra nordjyske blommeplantager, og den indeholder 60 gram blommer per 100 gram. En rigtig lækker marmelade med masser af blommesmag og helt uden ballade i form af aromastoffer og andre mystiske tilsætningsstofer.

Foto: Inge Hald

En hjemmebagt grovbolle med denne gode marmelade er i min verden et hæderligt bud på et mellemmåltid. Jeg kan også forestille mig, at den vil være rigtig lækker til en stabel pandekager eller sammen med gode oste.

Landmandspar blev marmeladeproducenter

Bondegårdshyben er en lille familievirksomhed, der ligger ved landsbyen Jerslev, midt i Vendsyssel. Som supplement til deres almindelige landbrug med grise- og planteavl begyndte landsmandsparret Annette og Henrik Sørensen i 1990 at dyrke hyben i stor stil. Visionen var og er at fremstille ærlige og sunde produkter uden diverse aroma- og smagsstoffer.

Deres speciale er hybenprodukter, herunder hybenmarmelade, hybenchutney, syltede hyben, hybensirup, hybensuppe m.m. Men de fremstiller også marmelader af andre danske bær, for eksempel stikkelsbær, kirsebær, jordbær – og blommer.

Produkterne fra Bondegårdshyben kan købes i gårdbutikker og specialbutikker landet over – find forhandlerlisten her.

 

En kommentar til Blommemarmelade uden ballade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *