Blåbær og chokolade i én mundfuld

Blåbær svøbt i chokolade og rullet i flormelis. De små kugler er 100 procent nydelse og meget svære at holde fingrene fra, når først glasset er åbnet.

Chokoladeblåbærrene er en overraskende lille godbid, hvor smagen af det seje frugtfyld kommer frem i takt med, at den lækre chokolade smelter på tungen og giver blød fylde til smagen.

Foto: Helene Gottschalk

Det er Aalborg Chokoladen, der står bag de små himmerigsmundfulde. Virksomheden ligger – som navnet mere end antyder – i Aalborg og laver håndlavet chokolade af ypperste kvalitet. Den benytter sig af opskrifter tilbage fra 1934, hvor virksomheden var et eksklusivt konditori.

Ud over de klassiske chokoladeprodukter som konfekt, marcipanbrød og flødeboller laver virksomheden altså også de her delikate chokoladeblåbær. Man kan også smage variationer som chokoladeovertrukne Gojibær, sød chokoladelakrids og chokoladeovertrukne mandler, både med tvist af hindbær, lakrids og lemon.

Chokoladespecialiteterne fra Aalborg er langsomt ved at komme ind på hele det danske marked og forhandles efterhånden i specialbutikker landet over.

Virksomhedens luksusflødeboller kom i år ind på en suveræn førsteplads i en test i magasinet “Mad og Venner“, og min lokale chokoladepusher her i Nørresundby fortæller, at hun har flere kunder, der er skiftet fra at sværge til Summerbird til nu kun at spise Aalborg Chokoladen.

Så en nærmere anmeldelse af deres flødeboller følger naturligvis snarest…

 

En kommentar til Blåbær og chokolade i én mundfuld

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *