Antons – økosaft til selvforkælelse

For et par uger siden havde jeg en frokostaftale med en god veninde på en café, hvor jeg fik den skønneste rabarbersaft til min mad. Fyldt med smag og med en perfekt balance mellem sødme og syrlighed. Rabarbersaften var fra Antons, som udelukkende laver økologiske safter.

Et par dage senere ”faldt” jeg igen over Antons safter, nemlig da jeg besøgte Århus’ nye delikatessebutik, Fru P. Her var min nye favorit, rabarbersaften, midlertidigt udsolgt, så jeg købte et par andre smagsvarianter med hjem – blodappelsin og æble/solbær. Igen masser af velsmag for pengene og et rigtig godt bud på kvalitetssafter, når du skal forkæle dig selv og dine gæster uden at sætte alkohol på bordet.

Antons økologiske safter. Foto: Inge Hald

Antons økologiske safter. Foto: Inge Hald

Manden bag Antons økologiske safter hedder faktisk Anton. Med efternavnet Nielsen. Han begyndte i 1981 at dyrke solbær efter biodynamiske/økologiske principper på slægtsgården Sølyst ved Juelsminde. Dengang mente mange, at han var lidt af en original. Blandt dem hans egen far, som gennem årtier havde dyrket markerne omkring Sølyst med brug af både insektgiften bladan og kunstgødning.

Men Anton Nielsen stod fast på at lægge om til økologisk produktion. Han var overbevist om, at det var tid at stille om til fortidens mere naturlige produkter.

Da det kneb med at få solgt solbærrene, gik han i 1996 selv i gang med at lave solbærsaft. Siden har han udviklet en række nye økologiske og drikkeklare safter. I dag fås Antons i 13 forskellige varianter, blandt andet hyldeblomst, tranebærsaft, blodappelsinsaft, jordbærsaft, hindbærsaft, mangosaft og æble/solbærsaft.

Nogle af saftvarianterne er helt uden tilsat sukker – nemlig æblemost, appelsinsaft, blodappelsinsaft og mangosaft. De øvrige er tilsat 8-9 procent rørsukker.

Antons økologiske safter sælges hovedsageligt til specialbutikker, cafeer og museumscafeer. De kan også købes via nettet eller på gården Sølyst ved Juelsminde.

 

4 kommentarer til Antons – økosaft til selvforkælelse

  • Piskeriset skriver:

    De er nemlig rigtig gode! Jeg var så heldig at støde på dem for et par måneder siden og smagte flere af dem. Håber jeg falder over dem igen en dag, hvor jeg enten har kørelejlighed – eller en rigtig god taske, jeg kan bære dem i 😉

  • Jeg har heldigvis fundet en specialbutik, hvor man kan købe Antons safter. Nemlig fru P i Århus. Jeg kan rigtig godt lide smagen, økologien og hele tankesættet bag safterne 🙂

  • Martin Sne skriver:

    Kære Inge,

    – det er jo synd at sige at tilliden til Arla er i top, sådan jævnt fordelt ud over forbrugerne. Og én springer i øjnene – der tales om råmælk og økologisk; ikke-standardiseret; ikke pasteuriser mælk, men ikke ét sted står der UHOMOGENISERET – hvilket jo for de opvakte i blandt os, er det altafgørende og springende punkt. Kan vi få det én gang for alle: Er mælken i Arlas Unika-serie homogeniseret eller ikke?

    Med venlig hilsen
    Martin Sne

  • Hej Martin,
    Din kommentar er vist havnet under en forkert blogartikel – Arla og Antons safter har ikke meget med hinanden at gøre, men lad nu det ligge 🙂 Jeg ved ikke, om Arlas Unika-oste er fremstillet af homogeniseret eller ikke-homogeniseret mælk. Det er jeg så ikke opvakt nok til at gå op i. Men jeg er sikker på, at du kan få svar hos Arla Forum her http://www.arla.dk/Arla-Forum/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *