Æbletoddy med chilihonning og rom

For nogle måneder siden købte jeg et par honningspecialiteter fra den bornholmske virksomhed Den Gamle Skole.

Et af produkterne er en honning med chili, som jeg indtil nu kun har brugt til at give forskellige teer et ekstra spark bagi. Men for nogle uger siden så jeg denne opskrift på æbletoddy med chili og whisky på bloggen Smag dig frem. Og jeg tænkte straks, at chilihonningen var oplagt at bruge i denne drik.

Æbletoddy med chilihonning fra Bornholm. Foto: Inge Hald

Jeg har ændret lidt i den oprindelige opskrift. Jeg bryder mig ikke om whisky, så jeg bruger rom i stedet. Desuden har jeg skruet lidt op for ingefærsmagen og tilføjet lidt syrlighed i form af limefrugt.

De fleste gange, jeg har lavet toddyen, har jeg ikke tilsat alkohol. Den er et hit både med og uden procenter.

Æbletoddy med chilihonning fra Bornholm. Foto: Inge Hald

Æbletoddy med chilihonning og rom (en person)

2½-3 dl god æblemost

2 hele stænger kanel

2 skiver frisk ingefær

1 tynd skive æble pr. glas

1 tsk honning med chili

Rom (eller whisky) efter smag

1-2 skiver limefrugt (eller 1 skive citron)

(har du ikke chilihonning, så brug almindelig honning og drys den færdige drik med lidt chiliflager)

 

Sådan gør du:

Hæld æblemost, kanelstænger og ingefær i en gryde. Varm det op til kogepunktet og sluk for varmen. Læg låg på gryden og lad drikken trække 10-15 minutter.

Læg æble og honning i et krus eller glas. Hæld rom (eller whisky) og den varme æblemost over. Tilsæt skiver af lime. Rør rundt, så honningen opløses. Drik og nyd.

Honning med chili fra Den Gamle Skole. Foto: Inge Hald

Bornholmsk honning med ekstra smag

Producenten bag chilihonningen – Den Gamle Skole – er en familievirksomhed, ejet af Birte Madsen og Finn Bergendorff. De har specialiseret sig i at lave honning med forskellig smag, for eksempel af chili, ingefær, lakrids, pebermynte, anis, hasselnød eller mandel.

Parret har indrettet deres virksomhed i en gammel skole (heraf firmanavnet) fra 1856, som ligger mellem Østermarie og Svaneke.

Er du på Bornholm, kan du besøge Den Gamle Skole og smage og købe de forskellige honningspecialiteter. På Den Gamle Skoles hjemmeside finder du en række opskrifter med honning, udviklet af kokken Frank Truberg, der driver Brasserie Truberg på havnen i Nexø.

 

2 kommentarer til Æbletoddy med chilihonning og rom

  • Solvej skriver:

    Arh, det ser bare godt ud. Hvem der havde lidt forkølelse, men forresten skal man bare drikke den, når man har lyst :)) Lime lyder godt til. Smager honningen stærkt? Hvis man nu bare spiste den på et stykke brød?

  • Jeg har nu heller ikke haft brug for en forkølelse som undskyldning for at drikke den 🙂 Chilihonningen er ikke stærk som sådan (men nu er jeg også ret hardcore mht. chilismag) – men når man spiser honningen alene, kan man sagtens smage chilien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *